Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tijd voor tulpen

Tijd voor tulpen

Vanaf januari is het weer tulpentijd. Het seizoen van deze energieke bloem barst los en tulpen zijn in haast alle kleuren en vormen verkrijgbaar. Knalroze, dieppaars, vuurrood of fluoriserend geel… tulpen stemmen vrolijk en geven energie.
 
Multi-culti
De van oorsprong Turkse tulp is in de loop der tijden een kleurrijk Hollands symbool geworden. Er zijn meer dan drieduizend soorten (cultivars) in vele verschillende kleuren. Behalve een rijk kleurenpalet is de tulp ook verkrijgbaar in verschillende soorten zoals de bekende Hollandse tulp, de eigenzinnige parkiettulp of de imposante dubbelbloemige tulp. Mix kleuren en soorten naar eigen smaak en creëer een spectaculair lentefeestje in huis.
 
Nationale Tulpendag

Nationale Tulpendag wordt sinds 2012 jaarlijks op de derde zaterdag van januari gehouden. Met deze dag wordt de start van het nieuwe tulpenseizoen gevierd. Op 17 januari 2015 leggen Nederlandse kwekers op de Dam in Amsterdam een unieke pluktuin aan met ruim 200.000 kleurrijke tulpen. Vanaf 13.00 uur mag iedereen gratis een bosje tulpen plukken voor een vrolijke lentesfeer in huis. Maar op is op!
 
Tulpentips

* Snij de stelen schuin af en zet ze in een schone vaas. In de dagen erna opletten of er genoeg water in de vaas blijft. Bijvullen met schoon water is voldoende.
* Gebruik koud water en voeg voeding toe. Er is speciale tulpenvoeding te koop.
* Zet tulpen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.
* Tulpen houden van een ‘koele’ omgeving. Zet daarom tulpen bij voorkeur niet op een zonnige plek of vlakbij de verwarming.