Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dieren

Is jouw tuin momenteel alleen maar een verzameling planten? Dat kan natuurlijk veel interessanter! Bij KoopBloembollen.nl geloven we dat een tuin niet alleen een lust voor het oog moet zijn, maar ook een magneet voor diverse diersoorten. Daarom hebben we, naast onze hoogwaardige bloembollen en tuinbenodigdheden, óók een fantastisch assortiment dierenartikelen om je tuin om te toveren in een levendige dierentuin! We verzenden onze insectenhuizen, nestkasten, egelmanden en meer snel en vanaf een bestelbedrag van €44,95 helemaal gratis.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 uur besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 192 producten

Dierentuin bij jou thuis

Stel je eens voor, elke ochtend ontwaken met het vrolijke gezang van tuinvogels, terwijl vlinders en bijen druk bezig zijn met het bestuiven van je bloemen. Egels scharrelen rond op zoek naar een comfortabel onderkomen, terwijl vleermuizen elegant door de avondlucht fladderen. Klinkt dat niet als een prachtig dierenparadijs? Door je tuin te transformeren tot een levendige omgeving voor allerlei dieren, zul je niet alleen genieten van hun aanwezigheid, maar ook bijdragen aan de biodiversiteit en ecologische balans.

Tuindieren

Waarom dieren lokken?

In deze moderne wereld is de natuurlijke leefomgeving van veel diersoorten ernstig aangetast. Steeds meer groen verdwijnt om plaats te maken voor bebouwing en landbouwgrond, waardoor dieren steeds minder ruimte hebben om te leven. Door je tuin om te toveren in een dierenparadijs, bied je een veilige haven voor verschillende dieren in een verstedelijkte omgeving. Bovendien kunnen tuindieren een belangrijke rol spelen in het in stand houden van een evenwichtig ecosysteem. Bijen bestuiven bloemen, egels eten schadelijke insecten en vogels houden de populatie van ongewenste insecten in toom. Een dierenparadijs-tuin draagt dus bij aan een gezonde en harmonieuze natuurlijke omgeving.

Het belang van insecten

Insecten zijn kleine wondertjes van de natuur! Ze spelen een cruciale rol in het bestuiven van bloemen, wat leidt tot de productie van fruit en zaden. Zonder bestuiving zouden veel plantensoorten niet kunnen voortbestaan. Daarnaast dienen insecten als voedsel voor vele andere dieren in de voedselketen, zoals vogels en vleermuizen. Ook zijn er nuttige insecten die schadelijke plagen bestrijden, waardoor het gebruik van pesticiden kan worden verminderd. Door insecten te verwelkomen in je tuin met behulp van insectenhuizen, bied je ze een veilige schuilplaats en help je mee aan het behoud van een gezond ecosysteem.

Insecten

Alles voor egels koop je op KoopBloembollen.nl!

Alles voor tuinvogels koop je op KoopBloembollen.nl!

Hoe verwelkom je tuinvogels in de tuin?

Het is een waar genot om tuinvogels te mogen aanschouwen terwijl ze vrolijk rondfladderen. Bovendien zorgt het gezang van vogels voor rust, kalmte en ontspanning. Hier zijn enkele tips om ze naar jouw tuin te lokken:

  • Vogelvoeders: plaats verschillende vogelvoeders in je tuin en vul ze met zaden, noten of vetbollen. Zo voorzie je de vogels van een smakelijke maaltijd, vooral in de koudere maanden wanneer voedsel schaars kan zijn.
  • Nestkastjes: hang nestkastjes op in je tuin. Deze bieden vogels een veilige plek om te nestelen en hun jongen groot te brengen. Zorg ervoor dat de kastjes op een rustige en beschutte plek hangen, uit de buurt van roofdieren.
  • Waterbronnen: vogels hebben ook water nodig, dus plaats een vogelbad of een ondiepe schaal met water waar ze kunnen drinken en badderen.
  • Beplanting: kies voor een gevarieerde beplanting in je tuin, met struiken, bomen en bloemen. Dit trekt insecten aan, wat op zijn beurt weer vogels aantrekt die op zoek zijn naar voedsel.

Het kan even duren voordat de vogels je tuin ontdekken. Geef niet op, want zodra ze weten dat jouw tuin een bron van voedsel en veiligheid is, zullen ze regelmatig langskomen.

Tuinvogels

Alles voor huis & tuin koop je op KoopBloembollen.nl

Met deze dierenartikelen van onder andere Esschert Design en tips van KoopBloembollen.nl wordt jouw tuin binnen de kortste keren een bruisend dierenparadijs! Geniet van de prachtige natuur om je heen terwijl je bijdraagt aan een beter milieu en een rijke biodiversiteit. Verander jouw buitenplek in een oase van leven en beleef elke dag plezier aan de veelzijdige dieren die je tuin zullen bezoeken. Happy gardening!

Contact & klantenservice