Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Allium

De Allium, ook wel bekend als sierui, is zo'n bloembollen beauty die elke voor- of achtertuin naar een hoger niveau tilt. De ronde bloemen op hun dunne stelen geven de sierui een bijzonder elegant uiterlijk. Verrijk ook jouw tuin met deze schoonheid en bestel Allium bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl. We verzenden de bollen snel en zorgvuldig verpakt zodat jij er rap mee aan de slag kunt.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 41 producten

Waarom je moet kiezen voor de Allium bol

Wist je dat de Allium familie van de ui en de knoflook is? Het is dan ook geen wonder dat hij de Nederlandse naam 'sierui' heeft gekregen. Het is immers een ui, maar dan één die je tuin behoorlijk zal sieren. Sieruien zijn eenvoudig te herkennen aan hun geur, aangezien deze namelijk heel dicht in de buurt van de geur van een ui komt. Gelukkig geeft de uienbol de geur niet door via de bloem, zodat je - wanneer de bollen uit zijn gekomen - volop van haar pracht kunt genieten, zonder aan een pan uiensoep te hoeven denken. Alliums zijn er in diverse soorten, maten en kleuren. De Allium Gladiator, één van onze favorieten, kan bijvoorbeeld wel 120 centimeter hoog worden, waardoor de bloem van deze bol een mooi grote diameter heeft. Ook de Allium giant (Allium Gigantum) is een bijzondere eyecatcher! Door hoge en lagere uienbollen te combineren kan je diepte in de tuin creëren

Wist je dat... Allium bollen duurzaam zijn? Je hebt er immers jaar na jaar plezier van. Verwijder de verdorde bladeren pas als de bloem volledig is uitgebloeid. Zo kan de bol al zijn energie steken in het maken van een comeback.

Narcisbollen

Wanneer Allium bollen planten?

​Allium bollen zet je in de grond wanneer de zomer net achter de rug is en de bodem al wat is afgekoeld. Net als haar lentevriendinnen narcis en tulp mag ook de sierui zo rond september en oktober in de border worden gestopt. Zorg voor een grond die niet onder water blijft staan. Hou met het planten van de bollen ook rekening met de onderlinge afstand van de uienbollen. De afstand is per soort verschillend, dus check altijd de informatie op de achterkant van de bloembollen verpakking. Wil je dus verschillende soorten sieruien door of bij elkaar zetten? Lees dan goed de instructies én check ook zeker de uiteindelijke planthoogte. Je wilt natuurlijk niet dat de sierui die je helemaal achterin hebt geplant uiteindelijk de kleinste van het stel blijkt te zijn.

Hyacinten

Goedkope allium bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Hoe diep sierui planten?

Nu je weet wanneer je je bollen in de aarde moet stoppen, is het ook goed om te weten hoe je dat precies moet doen. Wij krijgen bijvoorbeeld vaak de vraag hoe diep de bloembol in de grond moet worden gestopt. We geven je graag een kort stappenplan.

  • Wacht met planten tot de grond 15 graden Celsius of kouder is;
  • Kies een plek in de tuin met goed doorlatende grond en volle zon;
  • Plant de Allium bollen ongeveer op 10 á 15 centimeter diep en plaats ze met hun puntige uiteinden naar boven;
  • In de regel zet je relatief grote bloembollen ongeveer 7 tot 20 centimeter van elkaar af. Wat kleinere bollen mogen dichter bij elkaar staan: denk aan 3 tot 7 centimeter;
  • Geef vervolgens goed water - zeker als het weer nog vrij droog is;
  • Hoe lang een Allium bloeit? In mei of juni het jaar erop zal jouw paarse beauty voor een paar weken de eyecatcher van de tuin zijn. 

Bio bollen

Goedkope allium bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Allium bollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Allium bollen koop je natuurlijk bij KoopBloembollen.nl! We hebben een brede selectie van allerlei soorten sieruien. Eén ding is zeker: het zijn opmerkelijk sterke planten, geschikt als snijbloem, aantrekkelijk voor bestuivers en bestand tegen droogte, kou en ziektes. De pluizige bollen bloeien van de late lente tot de vroege zomer, sommige bloesems zijn zelfs zo groot als voetbalballen. Knip een paar van deze schitterende bloemen af tijdens de groeiperiode voor in de vaas binnenshuis of om te drogen. Maak je geen zorgen - dit zal je planten niet schaden! Voor meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies op de verpakking van jouw sierui bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke bloembollen vul jij je mandje?

Contact & klantenservice