Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Hyacint

Met een hyacint maak je van jouw tuin echt iets bijzonders. Jouw voorjaarstuin kán eigenlijk niet zonder deze bloembollen. Plant daarom dit najaar de hyacint bloembollen van KoopBloembollen.nl. Wacht niet te lang, want voor je het weet kunnen ze de grond niet meer in! We verzenden de bollen snel en zorgvuldig verpakt zodat jij rap je groene vingers aan het werk kan zetten.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 17 van 17 producten

Hyacint: een populaire voorjaarsbloeier

Hyacinten (Hyacinthus) zijn zowel binnenshuis als buitenshuis al jaar en dag één van de populairste voorjaarsbloeiers. De heerlijk geurende bloemen zijn voor velen hét symbool van de lente. De hyacint heeft oorspronkelijk een lichtblauwe of violette bloem, maar is anno nu verkrijgbaar in een regenboog van kleuren, waaronder, roze, wit, kobaltblauw, crème, abrikoos en zelfs een bloedrode tint. Om de perfecte hyacint uit te zoeken hebben wij ze al vast voor je in de juiste categorie gezet. Zo zijn er:

Krokus

Wanneer en hoe hyacint planten?

Hyacinten vullen de tuin met een uitbarsting van pastelkleuren wanneer het grootste deel van de tuin net wakker wordt uit hun winterslaap.  Omdat de hyacint één van de eerste voorjaarsbloemen is, komt ze het best tot haar recht aan de voorkant van een border, maar ook in één of meerdere bloempotten. Elke hyacintbol produceert over het algemeen één bloemsteel die zo rond de 20 centimeter lang is. De meeste soorten staan het liefst in de volle zon, maar kunnen halfschaduw ook best hebben. Zet ze in losse, matig vruchtbare grond die goed doorlatend is. Vermijd het planten van bloembollen op plekken waar water zich verzamelt; hyacinten zullen rotten in natte grond. Net als andere voorjaarsbloeiende bollen plant je hyacintbollen in de late herfst, voordat de grond bevriest. Tip: hyacinten zien er prachtig uit in groepjes van 5 tot 9 bollen.

Biologische bollen

Hyacint bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Hyacinten laten verwilderen

Zoals de meeste meerjarige bollen, zijn hyacinten gemakkelijk te kweken en komen ze jaar na jaar terug. Vaak bloeien ze zelfs met steeds meer power. Plaatsen waar veel ruimte is om te vermeerderen, zijn het meest geschikt om bloembollen te laten verwilderen. Ideaal voor natuurlijke tuinen! Ook de krokus en de narcis zijn geschikt voor verwildering. 

Narcis

Hyacint planten? Bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Hyacint bollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Wil je je interieur ook met een aantal hyacinten verblijden? Hyacinten voor binnen hoef je niet zo diep te planten als in buitenpotten of in de volle grond. Plaats de bollen in een laag potgrond van ongeveer 5 centimeter. Zorg dat het puntje boven de grond uitsteekt en dat de bollen dicht bij elkaar staan, ​​maar elkaar niet raken. Geef licht water om de grond te bevochtigen. Je zult snel plezier hebben van hun bloemenpracht. Voor meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. 

Contact & klantenservice