Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Fritillaria

De Fritillaria, ook wel bekend als Keizerskroon of Kivietsbloem, heeft een bijzonder uiterlijk. De kleurrijke bloemen, die zich in verschillende hoogtes laten zien, vormen een soort kroon langs de elegante steel. Een echte aanwinst voor de tuin! Geef deze voorjaarsbloeiende bollen een mooi plekje in de volle grond of een bloempot beauty. Wacht niet te lang met het bestellen van de Keizerskroon; in het vroege najaar mogen de bollen de grond in!

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

De twee bekendste Fritillaria soorten

Fritillariaplanten zijn zeer geliefd vanwege de klokvormige bloemen die in het voorjaar zo volop shinen. Er zijn ongeveer 170 soorten van deze bloembol, maar de twee meest bekende zijn de Fritillaria imperialis en meleagris:

  • ​De Fritillaria imperialis, oftewel de Keizerskroon, heeft adembenemende gele of oranje bloemen. De Keizerskroon kan maar liefst 70 centimeter hoog worden. De bol heeft een behoorlijk sterke geur; deze zorgt ervoor dat mollen en muizen op afstand blijven.
  • Daarnaast is er ook de Fritillaria meleagris, oftewel de Kivietsbloem. Deze kleinblijvende plant met exotische bloem wordt ongeveer 15 centimeter hoog. In april en mei kun je van zijn bloemenpracht genieten.

Wist je dat... de Fritillaria meleagris makkelijk verwildert? Je kunt de bloembol dus gewoon in de grond laten zitten. Het jaar erop heb je er weer plezier van!

Narcissen

Wanneer Keizerskroon planten?

Fritillaria-bollen moeten ergens tussen de late zomer en vroege herfst worden geplant, zodat de bollen de tijd hebben om te wortelen voordat de grond afkoelt. De wortels van de Keizerskroon zullen zich vervolgens in de herfst ontwikkelen, waarna een spectaculaire bloei in het voorjaar volgt. Plant de grote bollen van Fritillaria imperialis relatief diep in de grond - ongeveer 30 centimeter onder het oppervlak. Plant je de bol te ondiep, dan zal dit na het eerste jaar leiden tot een slechte bloei. Als de grond te nat is om op deze diepte te planten, is dit geen geschikte standplaats. Kweken in een pot is absoluut een optie. Houd voor de Fritillaria meleagris ongeveer 15 centimeter diepte aan. 

Bio bollen

Fritillaria imperialis (Keizerskroon) bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Keizerskroon bollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Wist je dat de bol van de Keizerskroon een gaatje heeft? Die zit daar omdat daar de oude bloemstengel zat. De Keizerskroon bloembollen kunnen het beste worden gepoot op een locatie met lichte schaduw. Hoe meer beschut, hoe beter. Behoort zo'n plek niet tot de mogelijkheden? Fritillaria gedijt het beste op een plek in de halfschaduw, maar overleeft het ook op een wat zonnigere stek. Het gaatje moet altijd naar boven wijzen. Voor meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke bloembollen vul jij je mandje?

Contact & klantenservice