Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Sfeermakers voor de (winter)tuin

Sfeermakers voor de (winter)tuin

Hoe zorg jij voor meer sfeer en warmte in de tuin tijdens de donkere en koude dagen? Bezoek ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde en neem een kijkje bij onze vuurkorven, vuurschalen en buitenhaarden. Wij bieden steeds weer nieuwe modellen, in allerlei maten, materialen en prijsklassen. Zo voorkom je zeker weten een mogelijke winterdip! Voor de fervente outdoor chef die zich niet laat weerhouden door een beetje kou hebben we natuurlijk ook een ruim sortiment barbecues. Die zorgen er zelfs voor dat je lichaam in één klap zowel 'van buiten' als 'van binnen' opwarmt! 

Vuurkorven

Eén van de meest betaalbare oplossingen in dure en donkere tijden, wanneer je op zoek bent naar warmte en gezelligheid, is een vuurkorf. Geniet er met z'n allen van, kijkend naar de dansende vlammen terwijl je een marshmallow roostert. Je krijgt er een heus kampeergevoel van. Er zijn vierkante en ronde exemplaren, opengewerkt of geheel afgesloten, op een voet en/of bodemplaat. De meeste vuurkorven zijn gemaakt van (corten)staal dat in de loop van de tijd een mooie roestlaag krijgt. Hierdoor is de vuurkorf niet alleen een functioneel, maar ook een decoratief, rustiek tuinelement.

Vuurschalen

In ons tuincentrum bieden we ook een mooi aanbod aan vuurschalen. Deze zijn er ook in allerlei vormen en afmetingen, met en zonder voet. Je zet ze rechtstreeks op het terras of hangt hem in een driepoot. Zet er een metalen bodemplaat onder om eventuele asresten op te vangen. Omdat je er een relatief groot en open vuur in stookt, nodigt een vuurschaal echt uit om gezellig met familieleden of vrienden omheen te gaan zitten. Op veilige afstand natuurlijk, maar je kunt er ook een soort transparant deksel bij kopen die de vonken opvangt. Vuurschalen zijn gemaakt van gietijzer of metaal en gaan net als vuurkorven heel lang mee.

Tuin- en terrashaarden

Met een sfeervolle tuinhaard of tuinkachel geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Buiten zitten met een hapje en drankje is gezellig, maar met een knisperend vuurtje erbij is het nog fijner. Sommige tuinhaarden hebben zelfs een barbecuerooster, waardoor je twee vliegen in éen klap slaat. Ze zijn gemaakt van gietijzer, roestvrijstaal, zwart staal of cortenstaal en zijn er in allerlei formaten.

Plaats een tuinhaard na gebruik onder een afdak, in de schuur of garage of schaf een beschermhoes aan om hem te beschermen tegen barre weersomstandigheden. Dan gaat hij nog veel langer mee.

Tips voor het gebruik en onderhoud van vuurkorven en vuurschalen

  1. Gebruik alleen schoon en droog hout

  2. Steek het hout aan met behulp van aanmaakhoutjes, aanmaakblokjes of een aanmaakbriket

  3. Plaats de korf of schaal op een stabiele, egale ondergrond

  4. Laat het vuur niet onbeheerd branden, zeker niet wanneer je (kleine) kinderen hebt of huisdieren die in de tuin zijn of kunnen komen 

  5. Plaats de korf of schaal niet dicht bij brandbare materialen, zoals plastic en houten zitmeubels, de schuur of je houtopslag

  6. Wacht met het schoonmaken of leegvegen van de korf of schaal tot die geheel is afgekoeld

Heb je geen tuin, maar een balkon en verlang je ook naar warmte en meer sfeer? Kijk in ons tuincentrum dan naar lantaarns die je op aan een muur of schutting hangt of op een tuintafeltje neerzet. Zet hier mooie, robuuste tuinkaars in voor extra sfeer. Tegenwoordig zijn er overigens ook gaslantaarns en vuurtafels waarin een element dat op gas werkt, is geïntegreerd. Neem bij het aanschaffen de aanschafprijs, energieprijs en het milieu in gedachten. Kies verstandig! Laat je vooral inspireren én informeren in ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde.