Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kamercultuur

Met onze kamercultuur bloembollen voor binnen haal je een flinke portie kleur naar je woonruimte! In deze categorie vind je bol- en knolgewassen die geschikt zijn om in huis tot bloei te laten komen. De bollen kun je telen in een bloempot, op een schaal of op glas, wat weer een prachtig beeld oplevert. Bestel snel jouw favorieten in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden bezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Beauty voor binnen: amaryllis bol

In deze categorie vind je onder andere de welbekende amaryllis. Voor vele groenfanaten is deze bloem hét symbool voor de winter. De bijzondere bloem kan tot wel 20 centimeter breed worden en dus is het met recht een eyecatcher te noemen. De amaryllis is lekker veelzijdig. Zo kan je 'm normaal gesproken zowel in de tuinborder als in een bloempot laten groeien. De bollen in deze categorie zijn echter speciaal gekweekt om binnenshuis te laten shinen. De truc voor het succesvol kweken van amaryllis is om de bol in een pot te planten die maar iets groter is dan de breedte van de bol. Dit komt omdat de amaryllis bol het beste groeit als 'ie licht potgebonden is. Een andere tip is om de bol van tevoren een paar uur te laten weken, dit zal helpen om de wortels te hydrateren en een voorsprong te geven op het groeiproces. Zet de pot op een goed verlichte plek op een vensterbank en geef spaarzaam water tot hij zich van zijn groene kant laat zien.

Tip! Amaryllisbollen bloeien van nature in het voorjaar, maar als 'kamerplant' worden ze vaak vroeg geplant om op tijd te bloeien voor de kerst. Plant de bol in oktober, zes tot acht weken voor Kerstmis, om er zeker van te zijn dat de plant voor kerstavond in bloei staat.

Amaryllis kopen

Happy hyacinten voor thuis

Een andere bloembollentopper die je in deze categorie vindt, is de hyacint. Deze bloeier is zo gekweekt dat jij 'm thuis in een speciaal bollenglas kunt kweken. Hoe leuk is dat!? Met andere hyacintbollen is dit niet mogelijk, dus je haalt met de bollen in deze categorie echt iets bijzonders in huis. Je kan zo van december tot in maart genieten van zijn heerlijk geurende bloemenpracht, mits je op de juiste wijze met de bollen aan de slag gaat. Belangrijk is om het volgende stappenplan te volgen:

  1. Vul het glas met water, maar zorg dat het de bol nét niet raakt.
  2. Zet het geheel op een donkere en koele plek, het liefst waar het zo 10 graden is.
  3. Laat 'm in die ruimte staan totdat de knop zich laat zien. De wortels zullen zich al wel eerder tonen.
  4. Wanneer de knop volledig uit de bol is gekomen, kan je het vaasje verplaatsen naar de woonkamer.
  5. Na ongeveer 3 tot 4 weken zal je de eerste bloemen zien.

Hyacinten voor buiten

Bol op glas | KoopBloembollen.nl

Bloembollen voor binnen kopen bij KoopBloembollen.nl

In veel gevallen kan je je uitgebloeide bol een tweede leven geven. Verwijder na de bloei de uitgebloeide bloemen en zet de planten in een zonnig raam. Geef regelmatig water totdat het blad geel begint te worden. Dan moet je geleidelijk minder water geven totdat het gebladerte verdort en sterft. Haal de bollen voorzichtig uit de grond, laat ze 1 à 2 weken drogen en bewaar de bollen vervolgens op een koele, droge plek. Plant de bollen dan weer wanneer het bollenseizoen start. Voor meer informatie over het kweken van deze bloembollen voor binnen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice