Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Amaryllis

De winter staat voor de deur en dat betekent dat we ons weer kunnen onderdompelen in knusse gezelligheid. Een perfecte manier om deze warmte in huis te halen, is door te kiezen voor de betoverende Amaryllis. In deze categorie bieden we een brede selectie aan bloeiers aan, die niet alleen je tuin kunnen opfleuren, maar ook je woonruimte kunnen transformeren tot een sfeervolle oase van kleur. De Amaryllis, met zijn majestueuze bloemen en levendige uitstraling, is de perfecte metgezel om jouw huis tijdens de koude wintermaanden te verfraaien. Bestel snel jouw favoriet in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat deze snel en goed verpakt bij jou wordt bezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Beauty voor binnen: amaryllis bol

Deze majestueuze Amaryllis, die ook wel de ridderster wordt genoemd, komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Met haar imposante bloemen en elegante, doch haast tropische uitstraling heeft de Amaryllis al snel de harten van liefhebbers over de hele wereld gestolen. Ze symboliseert trots en betoverende schoonheid, en deze eigenschappen kunnen moeiteloos aan jouw interieur worden toegevoegd. Voor vele groenfanaten is deze bloem hét symbool voor de winter. De bijzondere bloem kan tot wel 20 centimeter breed worden en dus is het met recht een eyecatcher te noemen. Amaryllisbollen bloeien van nature in het voorjaar, maar als 'kamerplant' worden ze vaak vroeg geplant om op tijd te bloeien voor de kerst. Plant de bol in oktober, zes tot acht weken voor kerst, om er zeker van te zijn dat de plant voor kerstavond in bloei staat.

Wist je dat... de bloeiperiode van een Amaryllis kan variëren van enkele weken tot wel twee maanden? Dit is afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en de variëteit. Dit betekent dat je lang kunt genieten van de prachtige bloemen.

Kamercultuur

Plant een Amaryllis bol

De Amaryllis bol biedt talloze mogelijkheden om geplant te worden en te groeien. Hier zijn twee populaire opties:

  1. De meest traditionele manier om de Amaryllis te planten, is in een pot. Kies een ruime pot en vul deze met goed doorlatende potgrond. Plaats voorzichtig de Amaryllis bol in het midden en bedek deze met aarde, waarbij ongeveer een derde van de bol boven de grond uitsteekt. Geef de bol af en toe wat water en plaats de pot op een lichte plek met indirect zonlicht. Binnen enkele weken zul je getuige zijn van de opkomst van de bloemsteel en uiteindelijk de prachtige bloemen.
  2. Voor een meer eigentijdse aanpak kun je kiezen voor de watercultuur methode. Plaats de bol in een elegante glazen vaas of bakje, zodat de onderkant van de bol het water net raakt, zonder volledig ondergedompeld te zijn. Zet de vaas op een plek met voldoende zonlicht en vervang regelmatig het water. Deze methode biedt niet alleen een fascinerend kijkje in de groei van de wortels, maar voegt ook een visuele aantrekkingskracht toe aan je interieur.

Ongeacht de gekozen plantmethode, vergt de Amaryllis enige zorg om haar volledige potentieel te bereiken. Plaats haar op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gematigd water geven is essentieel, aangezien overtollig water kan leiden tot rot. Draai de pot regelmatig om te voorkomen dat de steel zich te sterk naar het licht buigt.

Ontdek onze diverse bloembollen

Amaryllis kopen op KoopBloembollen.nl!

Amaryllis kopen op KoopBloembollen.nl

De Amaryllis bol is niet alleen een adembenemende aanwinst voor je eigen huis, maar ook een hartverwarmend cadeau voor vrienden en familie. Presenteer de bol in een stijlvolle pot of verpakking, vergezeld van instructies voor het planten en verzorgen. Het schenken van een Amaryllis bol betekent niet alleen het overhandigen van een bloem, maar ook het delen van de belofte van schoonheid en vreugde gedurende de komende weken. Voor meer informatie over het kweken van deze bloembollen voor binnen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per Amaryllis soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice