Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Herfstbloeiende Crocus

Herfstbloeiende krokussen zijn een betoverende toevoeging aan elke tuin, en ze brengen een sprankje kleur en vreugde juist op het moment dat de meeste planten zich beginnen terug te trekken voor de winter. Hier is waarom deze juweeltjes de harten van tuiniers over de hele wereld veroveren. Bestel jouw krokus bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd. Jij kunt vervolgens genieten van een kleurrijke herfst!

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Waarom herfstkrokus planten?

Stel je voor: je tuin begint langzaam zijn zomerkleuren te verliezen, de dagen worden korter, en dan ineens – daar zijn ze! Stralende bloemen die vanuit het niets lijken te verschijnen, in schitterende tinten van paars, blauw, wit, en geel. Herfstbloeiende krokussen zijn een prachtig verrassingspakket dat de tuin een tweede bloei geeft wanneer je het het minst verwacht. Er zijn verschillende soorten herfstbloeiende krokussen die stuk voor stuk een unieke charme hebben, maar de meest populaire is waarschijnlijk de Crocus speciosus. Deze herfstkrokus bloeit in een levendige lilablauwe kleur, soms met opvallende aderen. Het is een van de meest geliefde herfstbloeiers vanwege zijn kleurintensiteit en niet-kapot-te-krijgen karakter.

Biologische bollen

Groeiomstandigheden en verzorging van de herfstkrokus

De herfstkrokus is verrassend gemakkelijk te verzorgen. Deze bloeiers houden van een zonnige tot halfschaduwrijke plek en gedijen in goed doorlatende grond. Plant de knollen in de late zomer of vroege herfst, ongeveer 8-10 cm diep, en laat de natuur haar werk doen. Ze hebben niet veel water nodig, wat betekent dat ze zelfs in drogere periodes een vrolijke bloei kunnen laten zien.

Waar de Crocus planten?

De veelzijdigheid van herfstbloeiende krokussen maakt ze perfect voor verschillende toepassingen in jouw tuin. De sierlijke bloemen voegen bijvoorbeeld een onverwachte splash van kleur toe tussen stenen en rotspartijen. Ideaal voor de rotstuin! Maar ook in 'gewone' borders vallen ze op. Plant ze in clusters voor een dramatisch effect dat de aandacht trekt. Tevens staan ze hun mannetje onder bomen en struiken. Ze profiteren van de gefilterde herfstzon en vormen een charmant tapijt van bloemen. Waar ga jij de bollen planten?

Grootbloemige krokus

Crocus speciosus bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Herfstkrokus bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Het bijzondere aan herfstbloeiende krokussen is hun vermogen om de tuin nieuw leven in te blazen wanneer de meeste bloemen zijn uitgebloeid. Ze zijn als een laatste zomerse glimlach voordat de winter zijn intrede doet, en hun sprankelende kleuren brengen een glimlach op het gezicht van elke tuinier. Kortom, herfstbloeiende krokussen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te verzorgen, maar brengen ook een onverwachte en zeer gewaardeerde golf van kleur in de herfstmaanden. Dus waar wacht je nog op? Plant een paar van deze vrolijke bloeiers en geniet van de magie die ze brengen! 

Tip! Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat precies hoe en wanneer je die specifieke soort moet planten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice