Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kleinbloemige Crocus

In deze categorie vind je kleine, maar zeer fijne kleinbloemige krokussen die jouw voorjaar helemaal compleet maken. De krokus (officieel geschreven als Crocus) laat al vroeg in het voorjaar zijn knappe witte, gele of paarse koppie aan je zien. Daarom is het een zeer populaire bloembol om in het najaar te planten. Bestel jouw kleinbloemige krokus bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

De krokus: een kleine bloem met veel impact

Word jij ook altijd zo blij van die witte, paarse en gele bloemen langs de weg? In het voorjaar laat de krokus zich volop zien in Nederland. Je kunt ze vinden in parken, in perkjes langs het water, maar straks ook in jouw voor- en achtertuin. Met onze bloembollen heb je komend voorjaar immers een oase aan kleur in jouw eigen tuin. Dat wil toch iedereen? In deze categorie vind je Crocus soorten met subtiele bloemetjes. Dat grootte écht niet uitmaakt, blijkt wel bij deze eyecatcher. De kleinbloemige krokus heeft met haar tapijt aan kleurrijke bloeiers immers enorm veel impact.

Biologische bollen

Wanneer krokus bloembollen planten?

In deze categorie vind je kleinbloemige krokussen, als de Crocus angustifolius of de Crocus Ruby Giant, die het voorjaar met pracht en praal inluiden. Ze geven al vroeg in het seizoen de nodige kleur na een lange winter. Met hun kleuren en zoete geur lokken ze hongerige bijen uit hun korven. Bijen zijn immers dol op de krokus! Zet je voorjaarsbloeiende krokussen in de grond nadat het weer in de herfst is afgekoeld, maar voordat de grond bevriest. Over het algemeen is dit van september tot november. Houd echter het weerbericht nauwlettend in de gaten. Je weet het maar nooit in Nederland...

Waar krokus bollen planten?

Krokus bloembollen kunnen vrijwel overal worden geplant, zolang ze maar in de volle tot gedeeltelijke zon en goed doorlatende grond staan. Plant ze dus niet in volle schaduw, want daar worden de bollen niet blij van. Wanneer je ze op een fijne plek hebt gezet, geniet je ook de komende jaren nog van de bloemen van de Crocus. Belangrijk is wel dat je het loof zo lang mogelijk aan de bloem laat zitten. Wist je trouwens dat je de krokus ook prima in een pot kan laten shinen?

Grootbloemige krokus

Krokus bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Kleinbloemige krokus bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Ben je een echte krokus fan? Mix and match er dan op los met zowel kleinbloemige als grootbloemige soorten. Misschien verwacht je dat de kleine variant net wat minder uitbundig bloeit, maar om te compenseren voor hun subtiele bloem geven kleinbloemige krokussen je juist nog meer bloemen dan zijn grote broer. Hoe leuk is het als ze zij aan zij kunnen stralen? Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice