Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Begonia

Met een begonia maak je van jouw tuin, terras of balkon pas écht iets bijzonders. Een knolbegonia is een kleurrijke tuintopper die je in de zomer en vaak zelfs de herfst verblijdt met allerhande bloemenpracht. De veelzijdige begonia bloembollen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Ontdek jouw favorieten in de webshop van KoopBloembollen.nl, zodat je snel je groene vingers aan het werk kan zetten. We verzenden de bollen snel, zorgvuldig verpakt en vanaf een bestelbedrag van €44,95 helemaal gratis.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 21 van 21 producten

Beauty van een begonia

Heb je een schaduwrijke tuin die wel van wat kleur voorzien mag worden? Verrijk je tuin met de grote, gedurfde en mooie bloemen van de begonia! Je kent deze plant misschien al wel als kamerplant, maar ook als bloembol mag de begonia zeker worden gezien. Knolbegonia's zijn niet alleen gemakkelijk te kweken, maar ze kunnen, afhankelijk van het soort bloembol, rechtop of hangend groeien. Hierdoor zijn ze perfect voor een breed scala aan tuinontwerpen. Bovendien zijn ze er in alle kleuren van de regenboog! Waarom zou je er niet een paar combineren? Dat geeft jouw zomertuin straks een bijzonder vrolijk uiterlijk. Plant de zomerbloeier in het voorjaar, zo vlak na de laatste nachtvorst.

Al onze zomerbloeiers

Knolbegonia planten

Begonia's zijn prachtige bloemen die zeer geschikt zijn voor schaduwrijke  plekken, bijvoorbeeld onder bomen. Ze groeien het best in luchtige en goed gedraineerde grond. Van natte voeten houdt de knolbegonia absoluut niet, dus houd je ogen open voor eventuele drassigheid. Geef ze een mooie spot in de border of kies voor het planten in een bloempot die groot genoeg is. Vul de plantenbak of border dus met grond van goede kwaliteit en maak die een beetje los voordat je de knollen erin stopt. Houd minimaal 25 centimeter ruimte tussen de bloembollen. De knolbegonia hoeft niet volledig met aarde te worden bedekt. Geef na het planten royaal water.

Tip! Laat de bladeren na de bloei zitten. Verwijder het loof en de stengels pas wanneer de bladeren geel worden en afsterven, zodat de bol voldoende gevoed is. De kans is dan aanwezig dat je er ook volgend jaar weer plezier van hebt.

Biologische bloembollen

Begonia bloembollen online kopen doe je op KoopBloembollen.nl!

Begonia zomerbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Zorg er tijdens de bloei voor dat je verwelkte bladeren en bloemen regelmatig verwijdert. Dit stimuleert de zomerbloeier juist weer om meer bloemen te produceren. Knolbegonia's kunnen zo zeer lang een oogverblindende bloei geven om jouw schaduwrijke tuin op te fleuren. Wil je meer weten over een specifieke begonia die jouw aandacht heeft getrokken? Bij de omschrijving op de productpagina vind je meer informatie. Voor nog meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies en -info op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke zomerbloeiers vul jij je mandje?

Contact & klantenservice