Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dahlia

De dahlia is, met zijn grote, kleurrijke en vrolijke koppie, misschien wel dé zomerbloeier! Maak van jouw tuin dus iets heel fleurigs en ga dit voorjaar met allerlei leuke dahlia bollen aan de slag. Dahlia's zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Ontdek jouw favorieten in de webshop van KoopBloembollen.nl, zodat je deze leuke zomerbollen dit voorjaar nog kunt planten! We verzenden de bollen snel en zorgvuldig verpakt.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 95 producten

Dol op dahlia's

Dahlia bollen brengen misschien wel de allermooiste en meest unieke bloemen voort die er bestaan. Dahlia's zijn zomerbloeiers, wat betekent dat ze je van de zomer tot aan de herfst verrassen met hun kleurrijke bloemen. Dahlia bollen moeten daarom zo net na het begin van het voorjaar de grond in. Doe dit wanneer de kans op nachtvorst is geweken. Dahlia's zijn geen fan van koude voetjes. Wil je ze een beetje voortrekken? Doe dat dan in een pot en zet deze op een warme plek, zoals in een kas of serre. Zoals je in deze webshopcategorie kunt zien, zijn er dahlia's in allerlei soorten en maten. Mix & match erop los en combineer verschillende kleuren, bloeiwijzes en hoogtes voor een gevarieerd beeld. Zet ze langs een tuinpad, in een border of in een bloempot op het terras. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Gladiolen

Dahlia planten

Het is uiteraard een prachtig gezicht wanneer jouw tuin (of balkon!) wordt verrijkt door de prachtige bloemen van de dahlia. Ze zijn de eyecatcher van jouw zomer- en herfsttuin. Je kunt ze in de tuin laten stralen, maar ook afsnijden om in een vaas te zetten. Zo heb je er ook binnenshuis plezier van. We raden daarom aan nooit te zuinig te zijn met je dahlia bollen. Je kan er nooit genoeg planten! Dahlia's groeien het best in een vruchtbare, goed gedraineerde grond. Ze doen het goed op plekken met genoeg zonlicht, maar een beschutte standplaats is ideaal. Zoals gezegd kan je dahlia's 'voortrekken' door ze op een warme spot in huis of een kas te laten 'wennen'. Pas vanaf april of mei kunnen ze buitenshuis de volle grond in. Je ziet dan al snel wat groene blaadjes uit de grond piepen!

Tip! Plant de dahlia bloembollen net onder het grondoppervlak en zorg dat ze ongeveer 75 centimeter uit elkaar staan, afhankelijk van het ras. Geef de knollen genoeg water!

Biologische bloembollen

Dahlia bollen online kopen doe je op KoopBloembollen.nl!

Dahlia bollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Een weelderige tuin vol bijzondere dahliabloemen in alle kleuren van de regenboog... Dat is toch een droom? Zet een groepje verschillende dahlia's in een border of vul een aantal leuke bloempotten met de knollen. Wil je meer weten over de specifieke soort dahlia? Bij de omschrijving op onze site vind je meer informatie. Voor nog meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies en -info op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke dahlia's vul jij je mandje?

Contact & klantenservice