Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Lelies (Lilium)

Lelies blijven onverminderd populair, zowel in huis als in de tuin. Dit is je kans om zelf de allermooiste lelies (Lilium) te planten! Ga aan de slag met de zomerbloeiende bollen die je in deze categorie vindt. Zoals je ziet zijn er lelies in allerlei soorten, maten en kleuren. Wat is jouw favoriet? Bestel snel bij KoopBloembollen.nl, zodat je dit voorjaar je groene vingers aan het werk kan zetten. We verzenden de bollen rap, zorgvuldig verpakt en vanaf een bestelbedrag van €44,95 helemaal gratis.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 17 van 17 producten

Lelies in de tuin (en in huis!)

Lelies zijn er in allerlei soorten en maten, en bloeien in bijna elke kleur van de regenboog. Kies verschillende soorten lelies om het bloeiseizoen te verlengen van de vroege zomer tot het begin van de herfst. Zo heb je gedurende een zeer lange periode heel veel plezier van deze bijzondere bloemen. Lelies, ook wel Lilium genoemd, zijn ook geweldige snijbloemen. Je ziet ze niet voor niks heel vaak terug in een boeket bij de bloemenstal, maar ook in een trouwboeket. De lelie staat symbool voor heel wat mooie dingen, zoals uiteraard liefde en vruchtbaarheid, maar ook zuiverheid, vrouwelijkheid en vergankelijkheid.

Al onze zomerbloeiers

Lilium planten

Hoewel lelies opmerkelijk gemakkelijk te kweken zijn, zowel in bloempotten als in de volle grond, zijn ze het gelukkigst met veel zonlicht en goed gedraineerde grond. Een nat bolletje hebben ze liever niet. Wanneer je een paar uur na een harde regenbui nog plasjes water ziet liggen rondom de lelie bloembollen, is het zaak de grond aan te vullen met een organisch materiaal, zoals compost. Lelies houden ook van plaatsen die beschut zijn tegen harde wind. Lelies kunnen in het vroege voorjaar worden geplant en bloeien van de zomer tot de herfst, afhankelijk van de soort. Plaats de bollen ongeveer 10 centimeter onder het grondoppervlak en zorg dat het puntje naar boven wijst. Houd datzelfde aantal centimeters aan als onderlinge afstand. Geef tijdens de actieve groeiperiode goed water.

Tip! Laat de Lilium bladeren na de bloei even zitten. Deze zorgen er immers voor dat er energie richting de bol wordt gestuurd. Dit maakt 'm sterker en leidt er hopelijk toe dat er volgend jaar een nieuwe bloei plaatsvindt. Verwijder de bladeren en geef minder water als deze geel worden en afsterven wanneer de lelies in winterrust gaan.

Biologische bloembollen

Lelie bloembollen online kopen doe je op KoopBloembollen.nl!

Lelie zomerbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Knip tijdens de bloei gerust een paar stelen af, want deze schoonheden zijn prachtige snijbloemen voor boeketten en andere arrangementen. Zo geniet je er ook binnenshuis van! Afknippen is niet schadelijk voor de planten, mits ze later in het seizoen een beetje mest krijgen om ze sterker te maken voor toekomstige groei. Wil je meer weten over een specifieke lelie in deze webshopcategorie? Bij de omschrijving op de productpagina vind je meer informatie. Voor nog meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies en -info op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke zomerbollen vul jij je mandje?

Contact & klantenservice