Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Anemonen (zomer)

Wist je dat de anemoon er ook in een zomerbloeiende variant is? Je hebt dus uitermate lang plezier van dit kleurrijke tuintoppertje. De knol produceert talrijke bloemen die op de harde stelen boven het lichtgroene, varenachtige blad uitkomen. De bloemen zijn rood, roze, wit, paars of blauw en zijn voorzien van een donker hart. Ontdek jouw favoriete zomerbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl, zodat jij er dit voorjaar volop mee aan de slag kunt. We verzenden de bollen snel, zorgvuldig verpakt en vanaf een bestelbedrag van €44,95 helemaal gratis.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Altijd mooie Anemone

Anemone coronaria is een zomerbloeiende anemoonsoort. Althans, anemonen kan je bijna het hele jaar door planten, uiteraard buiten de koude maanden om. De anemoon is een korte bloeier en zal, afhankelijk van wanneer je de bloembol plant, ongeveer één maand bloeien. Plant de anemonen op een zonnige plek in de tuin en ze zullen je verrassen met een zee van kleur. Het zijn ook uitstekende snijbloemen, die ruim een week in de vaas blijven staan.

Tip! Om sneller te genieten van de anemoon kan je deze een nacht voor het planten laten weken in een emmer water. Hierdoor worden de bolletjes wat zachter waardoor de wortels zich sneller ontwikkelen.

Al onze zomerbloeiers

Anemonen planten

Hoewel anemonen niet kieskeurig zijn wat betreft hun grond, presteren ze het best als ze in een goed doorlatende bodem worden geplant. Als er 6 uur na een regenbui nog plassen staan op de plek waar de anemonen zijn geplant, is het belangrijk de grond aan te vullen met organisch materiaal om de drainage te verbeteren. Van natte voeten houden anemonen immers niet, want de kans op rot is dan aanzienlijk. Zomerbloeiers zijn blij met gedeeltelijke schaduw, terwijl voorjaarsbloeiers halfschaduw tot volle zon prefereren.

Tip! Laat het loof aan het eind van het bloeiseizoen zitten. De bladeren verzamelen zonlicht en geven die energie door aan de bloembol. Deze wordt zo opgeladen en zal zich dan hopelijk ook volgend jaar van zijn beste kant laten zien. Je kunt het loof verwijderen wanneer de bladeren geel worden en afsterven.

Biologische bloembollen

Anemoon bloembollen online kopen doe je op KoopBloembollen.nl!

Anemoon zomerbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

De ranonkel en anemoon worden regelmatig door elkaar gehaald, omdat ze allebei uit de ranonkelfamilie afkomstig zijn. Ze hebben beide tere bloemen in allerlei frisse kleuren en geveerd, bijna peterselie-achtig blad. Toch is er een verschil: waar een ranonkel altijd gevulde bloemen heeft, is de Anemone coronaria er met enkele, halfgevulde en gevulde bloemen, en een opvallend hart. Wil je meer weten over een specifieke zomerbol die jouw aandacht heeft getrokken? Bij de omschrijving op de productpagina vind je meer informatie. Voor nog meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies en -info op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke zomerbloeiers vul jij je mandje?

Contact & klantenservice