Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Crocosmia

Laat jouw zomertuin tot leven komen met onze betoverende Crocosmia bloembollen. Deze exotische schoonheden, ook wel bekend als Montbretia, brengen een vleugje sierlijke elegantie en levendige kleuren naar je tuin. Laat je inspireren door de veelzijdigheid en de unieke eigenschappen van de zomerbloeiende Crocosmia. Shop jouw favoriet vandaag nog en ga er in het voorjaar volop mee aan de slag. Verrijk jouw border of bloempot!

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Ga voor de Crocosmia!

Crocosmiaplanten staan bekend om hun opvallende bloemaren, die zich als fakkels omhoog verheffen en een spektakel van kleur creëren. Bij KoopBloembollen.nl hebben we een zorgvuldig geselecteerde collectie van deze unieke bloembollen samengesteld, klaar om jouw tuin te verrijken met hun warme, zomerse uitstraling.

Kenmerken van de Montbretia

  • Crocosmia bloemen staan bekend om hun karakteristieke bloemaren die omhoog schieten als vurige fakkels. De kleuren variëren van levendig oranje en rood tot diep geel, waardoor ze een opvallende aanwezigheid hebben in de tuin.
  • De individuele bloemen van Montbretia hebben een elegante, trechtervormige structuur. Hun delicate uitstraling contrasteert prachtig met het krachtige effect van de bloemaren, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.
  • Crocosmia bloembollen staan garant voor een langdurige bloei gedurende de zomermaanden. De bloemen verschijnen rijkelijk en blijven je tuin verfraaien met hun kleurrijke aanwezigheid.

Ontdek jouw favoriet in de webshop!

Pioenroos

Crocosmia planten

Plant de bloembollen in het voorjaar, na de laatste vorst. Dit geeft de bollen voldoende tijd om te wortelen en zich voor te bereiden op het bloeiseizoen.

  • Crocosmia gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en kies een locatie waar de bloemen voldoende ruimte hebben om te groeien.
  • Graaf een gat van ongeveer 10-15 cm diep en plaats de Crocosmia bloembollen met de puntige kant naar boven. Houd een afstand van ongeveer 15-20 cm tussen de bollen.
  • Geef de Crocosmia bloembollen na het planten goed water.

Verzorging van Crocosmia

Om je Crocosmia bloembollen in topconditie te brengen en houden, geef je de zomerbloeier een lichte meststof in het groeiseizoen. Sommige Crocosmia-variëteiten kunnen behoorlijk hoog worden en hebben mogelijk wat ondersteuning nodig om te voorkomen dat ze doorbuigen. Om de bloeiperiode te verlengen, verwijder je regelmatig uitgebloeide bloemen. Dit moedigt de planten aan om nieuwe bloemknoppen te produceren.

Dahlia's

Crocosmia bollen koop je op KoopBloembollen.nl!

Bestel jouw Crocosmia bollen bij KoopBloembollen.nl

Bij KoopBloembollen.nl hebben we een uitgebreide collectie Crocosmia bloembollen die wachten om jouw tuin te verfraaien. Ervaar de magie van deze kleurrijke fakkels en geef je tuin een zomerse boost. Bestel vandaag nog en creëer een bloemenpracht met de unieke charme van Crocosmia!

Tip! Crocosmia 'Lucifer' is een opvallende variëteit binnen de Crocosmia-familie die tuinen betovert met zijn vurige uitstraling. Deze cultivar staat bekend om zijn indrukwekkende hoogte, levendige bloemen en de unieke aanwezigheid die het aan elke tuin toevoegt.

Contact & klantenservice