Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Ranonkel

Maak je klaar voor een explosie van kleur en elegantie in je tuin met de betoverende bloembollen van de ranonkel! Bij KoopBloembollen.nl hebben we een prachtige collectie ranonkels samengesteld, klaar om jouw buitenruimte te transformeren in een bloeiende oase. Het is niet zomaar dat de ranonkel geweldig populair is onder tuinfanaten: de zomerbloeier is een ware traktatie voor het oog. Hij doet het bovendien ook zeer goed in boeketten. Ontdek jouw favorieten in onze webshop!

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Ranonkel: de belichaming van elegantie

De ranonkel (Ranunculus) staat bekend om haar verfijnde schoonheid en wordt beschouwd als een van de meest elegante zomerbloeiers. Haar weelderige, gelaagde bloemblaadjes en levendige kleuren maken de ranonkel tot een prachtige toevoeging aan bloembedden, borders en bloemstukken. Bij KoopBloembollen.nl bieden we een diverse selectie van deze betoverende bloembollen, waarmee je een vleugje luxe aan je tuin kunt toevoegen.

Kenmerken van ranonkel bloembollen

  1. Ranonkels staan bekend om hun brede scala aan kleuren, variërend van zachte pasteltinten zoals roze en crème tot levendige, diepere kleuren zoals rood en geel. Deze diversiteit maakt het eenvoudig om de perfecte ranonkel te vinden die past bij jouw smaak.
  2. Een van de meest opvallende kenmerken van ranonkels is de gelaagde structuur van hun bloemblaadjes. Deze gelaagdheid geeft de bloemen een vol, weelderig uiterlijk, waardoor ze zich onderscheiden van andere zomerbloeiers.
  3. Ranonkels staan garant voor een langdurige bloei gedurende het late voorjaar en de vroege zomer. Hierdoor kun je gedurende lange periodes genieten van hun prachtige bloemen in de tuin.

Ontdek jouw favoriet in de webshop!

Pioenroos

Ranonkel planten

Het planten van Ranunculus bloembollen is een eenvoudige en lonende taak, resulterend in een tuin gevuld met fleur.

  1. Plant ranonkel bloembollen in het voorjaar, zo rond maart. Dit geeft de bollen voldoende tijd om te wortelen voordat de groeiperiode begint.
  2. Ranonkels gedijen het beste in de volle zon tot lichte schaduw. Kies een locatie met goed doorlatende grond om wateroverlast te voorkomen.
  3. Graaf een gat van ongeveer 5-8 cm diep en plaats de ranonkelbollen met de knoppen naar boven gericht. Houd een afstand van ongeveer 15-20 cm tussen de bollen om voldoende ruimte te bieden voor groei.
  4. Geef de ranonkelbollen na het planten goed water. Gedurende het groeiseizoen houden ranonkels van regelmatige, diepe bewatering.

Verzorging van Ranunculus

Geef de ranonkel, ook wel boterbloem genoemd, een lichte meststof tijdens het groeiseizoen om een gezonde groei te bevorderen. Om de bloeiperiode te verlengen, verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen. Dit moedigt de planten aan om nieuwe bloemknoppen te produceren. 

Dahlia's

Ranonkel bollen koop je op KoopBloembollen.nl!

Bestel jouw ranonkel bollen bij KoopBloembollen.nl

Bij KoopBloembollen.nl hebben we een uitgebreide collectie ranonkel bloembollen die wachten om jouw tuin te sieren. Breng een vleugje elegantie en kleur naar je buitenruimte met deze prachtige bloemen. Bestel jouw favoriete Ranunculus vandaag nog en creëer een tuin die straalt van de weelde van ranonkels! Vandaag bestellen betekend doorgaans dat je de volgende dag al met je bollen aan de slag kunt - mits de laatste nachtvorst is geweest. Happy planting!

Contact & klantenservice