Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Iris (zomer)

​De Iris staat bekend om haar adembenemend mooie bloem, bestaande uit 3 staande en 3 hangende bloemblaadjes. Deze helaas wat minder bekende bloembol heeft een haast tropisch uiterlijk die elke tuin verrijkt. De Iris komt in vele kleuren en kleurcombinaties voor. Zo is er een voorjaarsbloeiende, maar ook een zomerbloeiende variant. Wat is jouw favoriet? Bestel deze eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat de bloembollen snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf februari t/m juni
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Hoe Iris bloembollen planten?

Het woord 'Iris' is Grieks voor 'regenboog' en deze opzichtige planten rechtvaardigen hun titel door een regenboog van bloemkleuren aan te bieden. De beste tijd om je Iris bloembollen te planten kan per soort verschillen. Irisbollen planten kan bijvoorbeeld tussen september en december of tussen maart en mei, zoals in het geval van bovenstaande zomerbollen. Als je Iris bloembollen gaat planten, kan je gerust voor een plek in de volle zon kiezen. Plaats de Iris bollen op ongeveer 10 centimeter diepte. Zorg wel dat je het puntje van de bol naar boven zet. Dit is immers het punt waar vanuit de steel gaat komen. Geef na het planten voldoende water en zorg ook daarna dat de grond goed vochtig blijft.

Tip! Hoe groter de bol, hoe meer voedsel erin wordt bewaard. Een grotere bol geeft je een sterkere plant met meer bloemen.

Al onze zomerbloeiers

Iris bloembollen online kopen doe je op KoopBloembollen.nl!

De Iris Hollandica: populaire Iris

Irissen zijn er in allerlei soorten. De meest bekende is waarschijnlijk de Nederlandse Iris, ook bekend als Iris Hollandica. Deze soort heeft orchidee-achtige bloemen met zijdeachtige bloembladen. Bloemkleuren variëren van lichtblauw en citroengeel tot donkerpaars, roze en goud. Deze Irissen zijn ook als snijbloem voor boeketten populair, omdat ze lang meegaan en met hun lange stelen gemakkelijk in een vaas te plaatsen zijn. In tegenstelling tot andere soorten, die groeien uit verdikte wortels die wortelstokken worden genoemd, groeien Nederlandse Irissen uit traanvormige bollen die in de herfst of het voorjaar worden geplant. De Nederlandse Iris kan ruim 50 centimeter hoog worden en dus staan ze in het midden van een vaste plantenborder perfect op hun plek. Ook ziet de Iris er geweldig uit in een bloempot, alleen of gemengd met andere planten.

Biologische bloembollen

Iris bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Zoals bij de meeste bollen zien ook Irissen er het beste uit als ze in groepen worden geplant. Wees dus zeker niet te zuinig bij je bestelling. Voor meer informatie over onze bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice