Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologische Allium bloembollen

Met onze biologische Allium bollen maak je niet alleen iets heel bijzonders van je tuin; je draagt ook nog eens je steentje bij aan een duurzamere wereld. We hebben allerlei soorten biologische bloembollen die jouw tuin naar een vrolijker niveau tillen en de sierui is zeker één van onze favorieten. Bestel jouw bio bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Biologische Allium bollen: een bloembol in zijn puurste vorm

In ons assortiment vind je een steeds groter wordende groep biologische bloembollen. 'Biologisch?', horen we je denken. 'We eten toch geen hyacinten, narcissen of tulpen, dus wat maakt het uit of ze biologisch zijn of niet?' Het maakt zeker uit, want ook in het geval van het de bloembollen productie wordt er stiekem best wat druk op de natuur uitgeoefend. Conventioneel geproduceerde bloembollen behoren helaas tot de meest vervuilde gewassen in de tuinbouw. Pesticiden worden volop gebruikt om jou een zogenaamde 'schone' bloembol te geven. Het milieuvriendelijk telen van bloembollen kan een grote impact hebben.

  • Biologische bollen worden niet behandeld met bestrijdingsmiddelen waarvan bewezen is dat ze schadelijk zijn voor bijen en andere bestuivers;
  • Biologische bollen worden geteeld door boeren die zorgen voor gezonde ecosystemen; dit helpt vissen, vogels, bestuivers en alle andere levende wezens;
  • Biologische bollen produceren veelal helderdere bloemen die langer meegaan.

 Wil je dus een duurzame tuin? Ga aan de slag met onze bio bollen, bijvoorbeeld de adembenemende Allium. 

Tulpen

SKAL keurmerk

De Allium die we je in deze categorie aanbieden is niet alleen een pure schoonheid, maar is dus ook op een zeer pure wijze geteeld. Deze bollen van het merk Jub hebben het SKAL keurmerk. SKAL Biocontrole zet zich als onafhankelijk organisatie in voor een aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Middels dit kenmerk is te controleren of zogenaamd duurzaam geproduceerde items wel echt zo biologisch zijn. In het geval van onze Allium bloembollen is dit zeker zo.

Hoe sieruien planten?

Allium, ook wel bekend als sierui, kan het beste in het najaar (oktober t/m november) worden geplant. Alliumbollen moeten minimaal driemaal zo diep als de bolhoogte worden geplant. De top is puntig en moet dus altijd naar boven wijzen. Plant grote bollen met een onderlinge afstand van 20 á 25 centimeter. Plant kleinere soorten met een onderlinge afstand van 10 á 15 centimeter. De bollen zijn winterhard en kunnen na de bloei in de grond worden gelaten. Haal de uitgebloeide bloemen weg, maar laat de bladeren zitten. De blaadjes hebben tijd nodig om op natuurlijke wijze te verwelken en energie in de bollen te verzamelen voor de groei van het volgende seizoen. De bladeren zien er misschien wat onaantrekkelijk uit, dus het is een goed idee om sieruien in een bloembed te planten met later bloeiende bloemen die de aandacht kunnen afleiden.

Allium bio bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Bio Allium bollen kopen bij KoopBloembollen.nl

De herfstmaanden zijn dé tijd om voorjaarsbloeiende bloembollen, zoals de bio Allium bol, te planten. Voor meer informatie over het planten van biologische bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Kies jij voor de sierui of voor een andere lentebloeier?

Contact & klantenservice