Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Anemoon

De anemoon staat vooral bekend om haar schattige bloemetje, maar uiteraard zijn er ook anemonen met grote bloemen. De diverse kleuren zorgen voor een feest in de tuin. Wist je dat de anemoon van de ranonkelfamilie afstamt? De anemoon is tevens uitermate geschikt als snijbloem. Bestel jouw anemoon bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat de bloembollen snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

De verschillende anemoon soorten

Anemonen zijn zeer kleine bloembollen die madelief-achtige bloemen produceren. De meeste anemonen worden in de herfst geplant voor lentebloei. Een paar soorten kunnen echter ook in het voorjaar worden geplant voor een vroege zomerbloei. Deze zorgeloze planten zijn goed bestand tegen vervelende beestjes en ziektes, en bijzonder makkelijk te kweken. Hoewel anemonen niet kieskeurig zijn over hun bodem, zullen ze het beste presteren als ze worden geplant in goed doorlatende grond. Het liefst hebben ze een plek die niet al teveel direct zonlicht vangt. Ook dit verschilt echter weer per soort. Houd dus altijd de instructies op de verpakking bij de hand.

Biologische bollen

Hoe anemoon bloembollen planten?

Er bestaan diverse soorten anemonen. Wij hebben voor onze webshopcategorie een selectie gemaakt met de meest kleurrijke soorten. De anemoon Blanda staat bijvoorbeeld bekend om de kleinere bloemen en wordt gemiddeld 15 centimeter hoog. De anemoon Coronaria heeft hele mooie volle bloemen waardoor deze nóg meer opvalt in de tuin. Houd de volgende stappen in het achterhoofd bij het planten van jouw favoriete anemoon:

  • Kies een locatie waar geen water op de grond blijft liggen;
  • Week de bollen een paar uur in lauw water om ze wakker te maken voor het planten en ze te helpen sterke wortels te ontwikkelen;
  • Graaf gaten en plant de bloembollen ongeveer 10 centimeter diep en 10 centimeter uit elkaar;
  • Kies je voor bloempotten als het toneel van jouw anemonenpracht? Zorg dan voor goed doorlatende potgrond;
  • Geef na het planten goed water.

Narcissen

Anemone bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Anemoon bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Anemoonbollen zijn perfect om de tuin op te fleuren wanneer vroegbloeiende voorjaarsbollen hun ding hebben gedaan. Voor meer informatie over onze bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice