Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bijen- & vlinderbollen

Met de bijen- en vlinderlokkende bloembollenmixen ben je verzekerd van een tuin met veel hoog bezoek. De komst van vlinders, bijen en andere insecten brengt jouw tuin niet alleen op aantrekkelijke wijze tot leven, maar is ook nog eens heel goed voor onze biodiversiteit. Welke mix is jouw favoriet? We verzenden de bloembollen rap en zorgvuldig verpakt zodat jij er snel mee aan de slag kunt.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Waarom bijen- en vlinderlokkende bloembollen kopen?

In onze webshop vind je mengsels van bloembollen die speciaal gemaakt zijn om jouw tuin om te toveren tot een plek vol levendigheid. Het zijn bollen waar bloemen uit tevoorschijn zullen komen die erg aantrekkelijk zijn voor onze bijen- en vlindervrienden. Zo kunnen ze al vroeg in het seizoen genieten van de lekkerste nectar en stuifmeel - en dat vaak weken- tot maandenlang! De bloembollen zitten verpakt in een vrolijke en uiteraard milieuvriendelijke tas. Dit maakt de bloembollen ook nog eens tot een fantastisch cadeau voor iedereen die bezig is met het milieu en de tuin. Jij wilt onze oh-zo belangrijke bestuivers toch ook welkom laten voelen in de tuin?

Narcis

Bloembollen voor vlinders en bijen online kopen | KoopBloembollen.nl

Hoe je bijen en vlinders naar de tuin kunt lokken

De vlinder en bij zijn helaas in gevaar. Er is op onze planeet steeds minder groen te vinden en dat eist meer en meer zijn tol. Mensen worden zich wel steeds meer bewust van dit feit, en ook van de zeer ernstige gevolgen hiervan. We vinden het daarom erg belangrijk om mensen aan te moedigen om een klein stukje tuin te reserveren voor bollen die bijen en vlinders aantrekken. Om vlinders naar je tuin te lokken heb je drie dingen nodig:

  1. Nectar
  2. Zon
  3. Bescherming tegen de wind

Vlinders zijn koelbloedige dieren die moeten opwarmen om te kunnen vliegen. Dit doen ze door hun vleugels uit te spreiden op een beschutte en zonnige plek. Je hebt dit 'opladen' vast wel eens zien gebeuren. Wil je de vlinders en bijen een handje helpen? Creëer een nectar snoepwinkel met bovenstaande bloembollen. In veel gevallen geldt dat je ook het jaar erop nog plezier van je bloembollen hebt. Laat hiervoor het gebladerte volledig afsterven; hierdoor kan de bol voldoende voedingsstoffen opslaan om het jaar daarna een indrukkwekende comeback te maken.

Welke voorjaarsbollen planten voor vlinders en bijen?

Bloeiende tuinplanten zijn dus niet alleen mooi, maar dienen ook als de voor insecten essentiële bronnen van stuifmeel en nectar. Voorjaarsbollen zorgen ervoor dat bijen en vlinders kunnen eten voordat andere inheemse nectarbronnen direct beschikbaar zijn. Een aantal van die vlinderlokkende en bijvriendelijke bollen zijn:

Omdat veel voorjaarsbollen een winterse kou nodig hebben voordat ze gaan bloeien, is het belangrijk om ze op tijd in de grond te stoppen. Meestal kan dit vanaf september tot midden december. Hoewel de meeste bollen in de volle zon moeten worden geplant, geven sommigen de voorkeur aan schaduwrijke locaties. Lees altijd de instructies op de verpakking.

Biologische bloembollen

Bijen en vlinder bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Bij- en vlindervriendelijke bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Vul je border en bloempotten met bijvriendelijke en vlinderlokkende bollen, en draag je steentje bij aan een gezonde biodiversiteit. Open de nectar snoepwinkel niet alleen in de zomer, maar zorg dat er ook in de vroege winter en aan het begin van de lente genoeg groeit en bloeit. Bijen en insecten hebben immers juist wanneer de weersomstandigheden niet goed zijn hun energie nodig. Onze bollenmengsels helpen je hierbij.  Voor meer advies over het planten van bollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces.

Contact & klantenservice