Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Scilla (sterhyacint)

De oogverblindende Scilla is er in ontzettend veel soorten en maten. Zo is er altijd een Scilla die precies past bij jouw tuindroom. De Scilla siberica en de Scilla campanulata zijn twee van de meer bekendere soorten. De Scilla siberica staat ook wel bekend als sterhyacint. Deze naam dankt de bloeier aan zijn groei die doet denken aan de hyacint. De Scilla campanulata heeft daarentegen bloemen die op klokjes lijken. Welke is jouw favoriet? Bestel snel jouw favoriete bollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Scilla bloembollen planten

De Scilla bloembol zal jouw tuin naar een fleuriger niveau tillen. Daarvoor is het wel belangrijk om aan zijn wensen te voldoen. Plaats de bollen op ongeveer 8 tot 10 centimeter diepte. Doe dit op een plek in de volle zon of halfschaduw. De bollen zullen niet bloeien op een plek met teveel schaduw. Vergeet niet dat je de bollen na het planten goed water moet geven. Wanneer de sterhyacint bloembollen worden geplant onder struiken en bomen of naast vijvers, zullen ze zich snel vermenigvuldigen en jaar na jaar bloeien in golven van kleur.

Biologische bloembollen

De Scilla siberica en Scilla campanulata

Elke bol van de Scilla siberica geeft je tijdens de groei in maart en april ranke stelen met daarop sierlijke blauwe bloemen die op kleine parasols lijken. Deze kobaltblauwe bloesems zorgen voor één van de puurste blauwtinten uit de natuur. Met een hoogte van slechts 10 centimeter maken de bloemen indruk met de hoeveelheid kleur, minder met de grootte. Scilla siberica bloeit vroeg en het blad vervaagt snel na de bloei. Dit maakt ze een goede keuze voor planten onder struiken, aan de voet van bomen of zelfs midden in het gazon. De Scilla campanulata is een voorjaarsbloeiende bol met bloemen die aanzienlijk groter dan zijn eerder genoemde broer. De pastelkleurige bloesems zijn verkrijgbaar in lavendel, roze en wit. Voor welke kleur kies jij?

Hyacinten

Scilla bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Scilla kopen bij KoopBloembollen.nl

Scilla bollen moeten halverwege tot laat in de herfst worden geplant, op elk moment na de eerste nachtvorst en voordat de grond bevriest. Voor de meest natuurlijke uitstraling plant je de bollen in clusters van 10 met niet meer dan een paar centimeter tussen elke bol. Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking van de sterhyacinten. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice