Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Muscari (blauwe druifjes)

Wie is er niet dol op de populaire Muscari (blauwe druifjes)? Deze voorjaarsbollen hebben helderblauwe bloemen die eruitzien als een kruising tussen een tros druiven en een kleine hyacint. Geef ze dit najaar een plek in jouw tuin en je hebt er vanaf maart enorm veel plezier van. Bestel dus jouw bloembollen eenvoudig in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen voor een snelle levering.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Het blauwe druifje: de tro(t)s van jouw tuin

Lentetuinen zien er nog nét een beetje gezelliger uit wanneer de diepblauwe Muscari een plek heeft. De schattige 'druiventrossen' hebben het talent om prachtige combinaties te vormen met elke andere plant. Met hun compacte groei is er in elke tuin wel een passende plek te vinden. Muscari bloeit in het midden van de lente, tegelijkertijd met narcissen en tulpen. Eenmaal geplant, vermenigvuldigen de bollen zich gemakkelijk en komen jaar na jaar weer tot bloei. Laat de bol hiervoor lekker op zijn plek zitten, zodat het loof (de steel en bladeren) de tijd krijgt om af te sterven. Haal stengels en bladeren weg zodra deze verdroogd zijn. Zo kan de bol al zijn energie steken in het maken van een bloeiende comeback.

Tip! Hoe groter de bol, hoe meer voedsel erin wordt bewaard. Een grotere bol geeft je een sterkere plant met meer bloemen.

Biologische bollen

De verschillende soorten Muscari

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er steeds meer soorten van het blauwe druifje te verkrijgen. Door verschillende soorten te planten, kunt je het Muscari-seizoen verlengen en een interessante mix van kleuren en texturen creëren. De meest aangeplante soort is de koningsblauwe Muscari armeniacum. Andere soorten om te overwegen zijn onder meer Muscari latifolium en Muscari aucheri. Plant je Muscari bollen in de volle zon of halfschaduw.

Blauwe druifjes: makkelijk te combineren

Het is ideaal om de bollen aan de voorkant van bloembedden en borders te planten. Ze combineren prachtig met tulpen en andere lentebloemen, en zitten door hun lengte niemand in de weg. Muscari groeit tevens goed in bloempotten en plantenbakken, ofwel alleen of gemengd met krokussen en hyacinten. Blauwe druifjes bloembollen moeten halverwege tot laat in de herfst worden geplant, op elk moment na de eerste nachtvorst en voordat de grond bevriest. Herfst- en winterregen zorgen meestal voor voldoende vocht voor bollen. Geef alleen water als het weer erg droog is.

Tulpenbollen

Muscari (blauwe druifjes) bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Blauwe druifjes bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Bollenvelden vol felblauwe Muscari... Daar word je toch spontaan verliefd op? Ga voor een mini druifjes bollenveld in je eigen tuin! Plant de bloembollen met de wortels naar beneden en het puntje naar boven. Volg de vuistregel bij het planten van bollen en geef de bollen minimaal 2 keer de hoogte van de grond erboven. Voor meer informatie over onze bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per Muscari soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice