Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Sneeuwklokjes

De naam doet misschien iets anders vermoeden, maar sneeuwklokjes (Galanthus) zijn één van de leukste voorjaarsbloeiers die we hebben. Sneeuwklokjes zijn planten die de lente vol schoonheid inluiden. Ze bloeien soms al in januari en februari, en zullen zelfs door bevroren, met sneeuw bedekte grond dringen. Hoewel ze bekend staan ​​om hun kleine, witte klokvormige bloemen, zijn er tal van soorten te ontdekken. Bestel dus snel bloembollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Verschillende sneeuwklokjes soorten

De kleine witte bloemen van het sneeuwklokje herkent iedereen. Ze geven het gevoel dat de winter bijna voorbij is en dat er een stralende lente op komst is. De Latijnse naam van het sneeuwklokje is Galanthus, wat melkwitte bloem betekent. Van een afstand zien alle sneeuwklokjes er ongeveer hetzelfde uit, maar als je beter kijkt zijn er subtiele variaties in bloemgrootte, vorm en bladtekening. Er zijn nu honderden cultivars met elk net andere eigenschappen. Drie van de meer bekendere soorten zijn:

  • Galanthus Ikariae
  • Galanthus Nivalis
  • Galanthus Elwesii

De Galanthus Nivalis wordt ook wel de gewone sneeuwklok genoemd en is onder andere te herkennen aan het blauwgroene blad. Galanthus elwesii is het vroegste sneeuwklokje. Daarnaast verkopen wij ook nog de speciale Galanthus flore pleno, deze dubbelbloemige sneeuwklok geeft een heel ander effect dan de 'normale' soort.

Biologische bloembollen

Verrijk de tuin met de Galanthus

Elke bol van het sneeuwklokje produceert twee of drie lange, smalle bladeren en een stengel, bekroond met een sneeuwwitte bloem. De bloembollen plant je vanaf september tot met december. In dit geval geldt wel; hoe eerder, hoe beter. Je kunt de sneeuwklokjes bijna overal planten. Zelfs in het gazon doen ze het uitstekend. Kweek de bloeiers in vochtige, maar goed doorlatende grond in halfschaduw. Kies bijvoorbeeld voor een plek onder bladverliezende struiken of langs de voorkant van borders met bodembedekkers. Ze doen het ook goed aan de voet van een haag en in rotstuinen. Sneeuwklokjes vinden het ook prima om in potten te worden geplant. Lekker makkelijk dus!

Mix pakketten met bloembollen

Sneeuwklokjes bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Sneeuwklokjes kopen bij KoopBloembollen.nl

Net als andere voorjaarsbloeiende bollen gebruiken sneeuwklokjes hun blad om energie op te wekken voor de bloemen van volgend jaar. Weersta de verleiding om de bladeren terug te knippen of ze weg te maaien als ze nog groen zijn. Binnen een paar weken zal het blad geel worden en vanzelf verdorren. Wanneer deze tuintoppers groeien op een locatie die bij hen past, zullen ze zich vermenigvuldigen en uiteindelijk grote oppervlakken kunnen bekleden. Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice