Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Jonquilla narcis

De Jonquilla narcissus heeft felgele bloembladen en een sterk geurende bloem waar bijen dol op zijn. Ze zijn immers rijk gevuld met nectar. Ook voor jou is deze narcisbol een echte aanwinst. Hij is immers één van dé symbolen van de lente. Bestel snel jouw favoriete narcisbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Jonquilla narcis bloembollen planten

De Jonquilla narcis is een bijzonder mooie variëteit. Deze soort is gemakkelijk te kweken in redelijk vochtige en goed doorlatende grond. Doe dit op een plek in de volle zon tot halfschaduw. Van teveel schaduw wordt deze soort niet blij. Plant de bollen ongeveer 10 centimeter diep. Als vuistregel kan je aanhouden dat de bol zo diep de grond in moet als drie keer zijn eigen grootte. Plant de verschillende bollen zo'n 10 tot 15 centimeter uit elkaar zodat ze elkaar niet in de weg zitten. De bollen vermenigvuldigen zich snel en kunnen meerdere jaren na elkaar jouw tuin verrijken met hun gele bloem. 

Biologische narcis bollen

Waar de Jonquilla narcis planten?

Narcissus Jonquilla is een laatbloeiende soort die zo vanaf april jouw tuin van een gele gloed voorziet. Wist je dat deze narcis inheems is in Spanje en Portugal? Een jonquilla narcis wordt meestal 30 centimeter hoog. Het is een populaire plant voor in perken, borders, rotstuinen of in een pot. Het is vooral belangrijk dat de bollen een plek krijgen waar ze straks in het voorjaar goed te zien zijn. Voor het mooiste effect plant je ze in kleinere groepjes van minimaal zes bollen. De Jonquilla narcis is goed te combineren met andere voorjaarsbloeiende bloembollen; zo heb je het gehele seizoen een kleurrijke tuin.

Narcisbollen

Jonquilla narcissen online kopen | KoopBloembollen.nl

Jonquilla narcis kopen bij KoopBloembollen.nl

Er zijn ongeveer 200 soorten narcissen en meer dan 25.000 cultivars, en er komen er jaarlijks meer bij. Het belangrijkste verschil tussen 'gewone' narcissen en de Jonquilla is het uiterlijk van de bladeren. Jonquillas hebben slanke bladeren die aan de uiteinden rond zijn, terwijl narcissen slank blad met een zwaardpunt-achtig uiterlijk hebben. Jonquilla stengels zijn hol en meestal korter dan die van andere narcissen. Bovendien groeien Jonquilla narcissen alleen in gele tinten, terwijl 'normale' narcissen te vinden zijn in wit, perzik, roze en een verscheidenheid aan andere kleuren. Wat deze narcis ook speciaal maakt? Bijvoorbeeld dat elke bloemstengel meerdere bloemen kan dragen. Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice