Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Spleetkronige narcissen

Spleetkronige narcissen zijn ontzettend bijzonder! Ze hebben kopjes die worden gekenmerkt door gespleten halskraagachtige bijkronen, waardoor ze meer open zijn dan de typische trompetvormige narcis. De bloemen zijn over het algemeen groot en naar boven gericht. Helemaal statig! Bestel snel jouw favoriete bloembollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel, voor een eerlijke prijs en goed verpakt bij jou worden thuisbezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Spleetkronige narcis: bijzondere bloeier

De naam zegt het eigenlijk al: spleetkronige narcissen hebben een bloem die opvalt vanwege hun gespleten kroon. De prachtige bijkroon heeft soms bijna de helft van de lengte heeft van de bloem zelf. Spectaculair! Ze hebben in sommige gevallen haast wat weg van een orchidee door hun bijzondere bloei. De narcissen in deze categorie zijn schaars, dus je haalt er echt iets bijzonders mee in huis. 

Biologische narcisbollen

Spleetkronige narcis bloembollen kopen | KoopBloembollen.nl

Hoe de spleetkronige narcis planten?

Spleetkronige narcissen verschillen in principe verder niet heel veel van hun 'gewone' broer. Ze bloeien zo tussen het midden en einde van de lente. Houd hier dus rekening mee als je een border vol voorjaarsbollen plant. Narcissen hebben volle zon nodig, zo ongeveer zes uur per dag. Plant de bollen op een diepte van ongeveer 3 keer de hoogte van de bol en doe dit met het puntje richting de lucht wijzend. Ze hebben ruimte om zich heen nodig om zich te kunnen verspreiden en vermenigvuldigen. Plant ze echter niet te ver uit elkaar; narcissen zien er opvallender uit als ze bij elkaar staan. Je kunt ze in de border zetten, maar ook een plekje naast een looppad of in een bloembak geven.

Dubbelbloemige narcissen

Spleetkronige narcis bloembollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Hebben ze een lente lang staan shinen? Verwijder dan de bladeren van de spleetkronige narcissen. Doe dit echter pas als ze geel zijn. De plant heeft die blaadjes nog nodig om voedsel te maken voor de bloemen van volgend jaar. Het is daarom ook altijd een mooi idee om narcissen tussen andere vaste planten en eenjarige planten te planten, omdat die planten het wat lelijk geworden gebladerte zullen verbergen. Voor meer informatie over het planten van de bollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice