Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Botanische tulpen

De unieke botanische tulp geeft jouw tuin een zeer bijzondere touch. Deze tulpensoort bloeit heel vroeg, heeft prachtige bloemen en blijft relatief laag bij de grond. In plaats van dat 'ie hoog de lucht in springt, doet de botanische tulp het liever op een wat lager pitje. Je moet deze soort zien als de meest 'wilde tulp'. Bestel snel jouw favoriete botanische tulpenbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden thuisbezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 18 van 18 producten

Botanische tulpenbollen: dicht bij de natuur

Wat is een botanische tulp nou eigenlijk precies? Je moet het zien als de bloemenfamilie die het dichtst in de buurt komt van hoe de natuur de tulp ooit 'bedoelt heeft'. Deze tulpen staan in die zin dichter bij wat hun natuurlijke voorouders waren. In het geval van de botanische tulp zijn de stelen relatief kort en openen de bloemen zich zelfs al als ze uit de bol komen. Helemaal aan het begin van de lente springen hun felle kleuren zeker in het oog. Veel soorten hebben een streep langs hun bladeren, wat ze nog een stukje opvallender maakt. Deze sterke, wilde tulp kan ook nog eens heel goed tegen slechte weersomstandigheden. Bijzonder leuk, toch?

Biologische tulpenbollen

Botanische tulp bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Het verschil tussen botanische en 'gewone' tulpen

In het vroege voorjaar is er nog niet altijd heel veel gaande in de tuin. Gelukkig voorzien botanische tulpen jouw buitenplek al vroeg in het seizoen van levendige kleuren, zelfs in een bloempot op terras of balkon. Deze tulpen kunnen makkelijk de vorst trotseren en bloeien eerder dan andere tulpen. Naast dit verschil met andere tulpen is er nog iets wat de botanische soort uniek maakt: ze hebben zeer felle kleuren - nog feller dan die van de normale tulp! Bovendien zijn hun bladeren ook decoratief, zelfs na de bloei. De meeste soorten botanische tulpen kunnen zich volledig natuurlijk voortplanten, zoals de:

  • Pulchella
  • Turkestanica
  • Sylvestris

Je hoeft ze niet elk jaar uit te graven. Als je ze toch wilt verwijderen, wacht dan tot de bladeren in juni bruin zijn geworden.

Leliebloemige tulpen

Botanische tulpenbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Wil je het beste uit jouw botanische tulpen halen? Plant de bollen dan op een zonnige en warme spot. Daarnaast gedijen ze goed in een voedzame bodem. Dit helpt ze nóg meer bloemen te maken - en dat is natuurlijk wat je wil. Bemest de tulpen dus ieder jaar als ze opkomen. Voor meer informatie over het planten van de tulpenbollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice