Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tulpen Viridiflora

Groene strepen die lijken op penseelstreken sieren de buitenste bloembladen van deze opvallende groep tulpen. De Viridiflora tulpen in deze categorie hebben opvallende bloemen die laat in het voorjaar hun intrede doen. Je geeft je tuin er dus echt een bijzondere uitstraling mee. Bestel nu jouw favoriete Viridiflora tulpenbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Viridiflora: een groene tulp

Viridiflora tulpen hebben niet alleen een prachtige naam; ze zien er ook nog eens fantastisch mooi uit. De naam van deze elegante tulp komt van de Latijnse woorden 'viridis', wat groen betekent,  en 'flos' wat letterlijk naar bloem vertaalt. Vanwege de eerder benoemde groene strepen op de bloembladeren kan je waarschijnlijk maar al te goed bevatten waarom ze die naam dragen. Zowel binnen als buiten stralen de heldere kleuren van deze tulpen je tegemoet. De Viridiflora tulpen zijn immers perfect te gebruiken als snijbloem en staan relatief lang op vaas.

Biologische tulpenbollen

Beplantingstips voor de Viridiflora tulp

De Viridiflora tulpen zijn echte laatbloeiers. Dit hoeft uiteraard niet negatief te zijn: als je naast deze tulpen ook eerder bloeiende tulpen plant, zal je tuin het gehele voorjaar in bloei staan. Houd echter wel rekening met de hoogte van de verschillende tulpen. Je wilt natuurlijk niet dat er laagblijvende tulpen worden overmeesterd door lange stelen die aan de voorkant van de border staan. Voor een speels geheel plant je allerlei verschillende bollen in uiteenlopende potten die je nonchalant over de tuin verdeelt. Er zijn meerdere cultivars van de Viridiflora die variëren in kleur en vorm. Wij zijn gek op de lila variant, en jij? 

Waar Viridiflora bollen planten?

Plant de bollen in een rijke en goed gedraineerde grond. Voeg zo nodig wat compost toe om je bodem de nodige voedingsstoffen te bieden. Plant de bollen zo'n 15 centimeter diep op een plek die in de lente en de zomermaanden volle zon tot halfschaduw krijgt. De punt van de bol moet uiteraard naar boven wijzen, anders moeten de stelen een omweg maken. Geef de bollen water zodra ze in de grond staan. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het voorjaar zijn intrede doet om hun mooie kleuren te zien.

Meerbloemige tulpen

Viridiflora tulpenbollen kopen | KoopBloembollen.nl

Viridiflora tulpenbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

De charmante Viridiflora tulpenbollen verdienen ook een plekje in jouw tuin. Denk eens aan poederroze tulpen met een stijlvolle dot lichtgroen, witte tulpen met prachtige groene strepen of gele tulpen met een bijpassend vleugje smaragd: klinkt fantastisch, toch? Kies jouw favoriet uit en ga komende herfst aan de slag. Voor meer informatie over het planten van deze tulpenbollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice