Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dubbelbloemige tulpen

De meeste tulpen hebben uiteraard slechts een enkele laag bloembladen. Er zijn echter enkele speciale soorten met meerdere lagen haast pluizige bloembladen in hun bloemen. Deze prachtige pioenachtige tulpensoorten worden dubbelbloemige tulpen genoemd. Dat is nog eens een unieke toevoeging aan de tuin! Bestel snel jouw favoriete dubbelbloemige tulpenbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden thuisbezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 32 producten

Dubbelbloemige tulpenbollen: dubbel zoveel plezier

Terwijl de meeste tulpen slechts zes bloembladen hebben die in één laag rond het midden van de bloem zijn gerangschikt, hebben dubbelbloemige tulpen extra bloemblaadjes die als een soort roos om het centrale punt van de steel cirkelen. Tulpen met meerdere bloemlagen hebben een unieke uitstraling en zijn daardoor de blikvangers van jouw tuin. Deze tulpen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren; van zachtroze tot dieppaars. Sommige cultivars hebben zelfs meerdere kleuren in één bloem. Er bestaan zelfs enkele dubbele tulpen met gekartelde randjes! Over de bloeiperiode is lastig iets te zeggen. De ene soort bloeit immers vroeg in het voorjaar, terwijl andere varianten juist laatbloeiers zijn. Meer informatie vind je altijd op de verpakking van de specifieke tulp.

Biologische tulpenbollen

Hoe dubbele tulpen planten?

Dubbele tulpen zijn prachtige voorjaarsbloeiers voor in een border of in een pot. Misschien wil je ze wel als snijblioem verwerken in een mooi boeket? Wanneer je dubbelboemige tulpen in een vaas zet, heb je er in de meeste gevallen zelfs nog langer plezier van dan 'gewone tulpen'. Dubbelbloemige tulpenbollen zijn over het algemeen niet moeilijker te kweken dan traditionele tulpensoorten. Kies in ieder geval een plek die in het voorjaar volle zon krijgt (minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag). Tulpenbollen houden daarnaast van goed doorlatende grond. Dubbelbloemige tulpenbollen worden over het algemeen ongeveer 15 centimeter diep geplant. Een goede bollenplanter maakt dit werk een stuk makkelijker. 

Parkiettulpen

Dubbelbloemige tulpenbollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Dubbelbloemige tulpenbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Maak van je tuin iets bijzonders met de tulpen uit deze categorie. Je zal bezoek waarschijnlijk enorm verrassen wanneer je vertelt dat die volle bloeiers daar in de border daadwerkelijk tulpen zijn. Hoe leuk is het om iemand een zakje bloembollen cadeau te doen? Zo kan je ook anderen kennis laten maken met deze bijzondere soort. Voor meer informatie over het planten van de tulpenbollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice