Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tulpen Kaufmanniana

Kaufmanniana tulpen verdienen niet zonder reden hun eigen categorie; het zijn zeer bijzondere, prachtig bloeiende tulpen die elke tuin verrijken met fleur. In de regel zijn het laagblijvende tulpjes met grote bloemen die zeer vroeg bloeien. Koop jouw favoriete bloembollen in de webshop van KoopBloembollen.nl, zodat je deze herfst aan de slag kunt! We verzenden de Kaufmanniana tulpenbollen rap en zorgvuldig verpakt.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Bescheiden, maar toch een blikvanger

Kaufmanniana tulpen zijn over het algemeen voornamelijk te herkennen aan hun bescheiden grootte, maar toch uiterst bombastische bloeiwijze. De bloemen hebben in de meeste gevallen een geel 'oog' en puntige bloembladen. De tulpen komen oorspronkelijk uit Turkistan, waar ze in het wild groeien. In 1877 werden ze met succes aan Europa gepresenteerd. Tegenwoordig zijn Kaufmanniana tulpen verkrijgbaar in bijna elke kleur, inclusief oogverblindende tinten roze, goudgeel, violet, oranje en rood. 

Narcisbollen

Kaufmanniana tulpenbollen kopen | KoopBloembollen.nl

Hoe Kaufmanniana tulpenbollen planten?

Kaufmanniana tulpenbloemen zien er door hun sprankelende tinten prachtig uit in de nabijheid van krokussen en narcissen. Zoals bijna alle voorjaarsbollen geeft deze tulpensoort je tuin het meest oogverblindende effect wanneer ze in groepen van minimaal vijf of tien worden geplant. Zoals de meeste tulpenbollen, moeten ze in de herfst in de grond of een bloempot worden gestopt, zo vanaf september tot de vorst ergens in november zijn intrede doet. Plant Kaufmanniana tulpenbollen in rijke, vochtige, goed doorlatende grond en in de volle zon. Geef na het planten voldoende water, want de bollen hebben lekker veel vocht nodig om de groei op gang te brengen. Geef daarna geen water tenzij er grote droogte en hitte optreden.

Biologische bloembollen

Kaufmanniana tulpen kopen bij KoopBloembollen.nl

Wist je dat je jaar na jaar van de pracht van deze geweldige tulp kunt genieten? Je hoeft daar niet veel voor te doen: verwijder bloemstengels direct na de bloei, maar verwijder het blad pas als het afsterft en geel wordt. Je geeft de bol zo genoeg kracht om op te laden en in het voorjaar opnieuw te shinen. Wil je meer weten over de specifieke soort Kaufmanniana tulp in deze categorie? Bij de omschrijving op onze site vind je meer informatie. Voor nog meer tips verwijzen we je graag naar de plantinstructies en -info op de verpakking van jouw bloembollen. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment, maar ook over het bestelproces. Met welke bloembollen vul jij je digitale mandje?

Contact & klantenservice