Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tulpen Darwin hybriden

Darwin tulpen zijn zeer populair, onder andere vanwege hun hoge stelen en grote bloemen. Daarnaast is de hybride Darwin tulp zeer geliefd vanwege het feit dat je heel wat voorjaarseizoenen van zijn kleurenpracht kan genieten. Van deze meerjarige tulpenvariëteit heb je soms wel vijf jaar achter elkaar plezier. Bestel nu jouw favoriete Darwin tulpenbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze goedkoop, rap en goed verpakt bij jou worden bezorgd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 12 van 12 producten

Darwin: een zeer populaire tulpensoort

Stel: je mag je hele leven lang nog maar één soort tulp in je tuin laten groeien. Welke zou dat dan zijn? Voor ons zou het de Darwin-hybride worden! Deze populaire tulpenbollen produceren immers grote, opzichtige bloemen met een klassieke tulpvorm: breed aan de basis en iets smaller aan de bovenkant. Qua kleur is er ook volop keuze; kies je voor een witte, roze, gele of zelfs haast zwarte tulp? Misschien gaat je voorkeur wel uit naar een tulp waarbij meerdere kleuren worden gecombineerd! Door hun hoogte van ruim 50 centimeter zijn deze koninklijke tulpen perfect om als eyecatcher van je border te fungeren. Met hun grote bloemen en sierlijke stelen behoren ze ook tot de beste snijbloemen.

Biologische tulpenbollen

Waar Darwin tulpen planten?

Darwin-hybriden zijn oersterke tulpen die prima tegen een stootje kunnen. Koude winters, regenachtig lenteweer en een voorjaarshittegolf doet ze niks. De bloemen groeien op hun best in halfschaduw en in de volle zon. Darwin hybride tulpen, voor het eerst geïntroduceerd zo rond 1950, zijn een kruising tussen enkele late tulpen en Fosteriana tulpen. Dit is waarom ze zulke klassieke bloemen en een relatief vroege bloeitijd geeft. Nadat ze het eerste jaar een geweldige show hebben neergezet, kan je nog enkele jaren daarna van hun schoonheid genieten. Kies daarvoor een standplaats in de volle zon en zorg voor een goed doorlatende grond. Zodra de tulpen zijn uitgebloeid, kan je de bloemen verwijderen. Laat de bladeren echter langzaam verkleuren naar geel. Gedurende deze tijd slaat de plant energie op voor de bloemen van volgend jaar. Zodra het blad slap en verdord is, kan je deze verwijderen.

Fosteriana tulpen

Darwin tulpenbollen kopen | KoopBloembollen.nl

Darwin tulpenbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

Darwin tulpenbollen stop je na het zomerseizoen in de grond, zo van eind september tot de eerste vorst. In april zullen ze je vervolgens verblijden met hun bloemenpracht. Voor meer informatie over het planten van Darwin tulpenbollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice