Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Parkiettulpen

De parkiettulp is misschien wel de knapste van de hele tulpenfamilie. Parkiettulpen hebben hun naam gekregen omdat de gelobde en gekartelde randen van hun kleurrijke bloemen erg op de veren van een tropische papegaai of parkiet lijken. Deze soort tulpen is ontwikkeld uit mutaties van bepaalde laatbloeiende tulpen en uit tulpen uit de Triumph-soort. Bestel snel jouw favoriete tulpenbollen in de webshop van KoopBloembollen.nl en wij zorgen dat ze snel en goed verpakt bij jou worden geleverd.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Verkrijgbaar vanaf september t/m december
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 13 van 13 producten

Tulpenbollen: de parkiettulp in de spotlights

Je denkt bij tulpen vast aan levendige bloembedden in de tuin en opzichtige lenteboeketten binnenshuis. Parkiettulpen zijn echter nóg adembenemender en sierlijker dan de 'gewone' tulp. Binnen deze soort is er ook weer genoeg te kiezen op het gebied van kleur en zelfs patroon. Je ziet het al wanneer je door deze categorie scrolt. Eén ding hebben ze gemeen: plant de tulpenbollen in de herfst, tussen september en november, om ze de tijd te geven zich te ontwikkelen voordat ze in het late voorjaar bloeien. Het is de perfecte aanvulling op bollen die al aan het begin van het voorjaar uitkomen.

Biologische tulpenbollen

Parkiettulpen: bloembollen planten

Het kweken van parkiettulpen is een fantastische klus voor iedereen; of je nou lichtgroene vingers hebt of een doorgewinterde tuinfanaat bent. Een prachtige bloem uit een bol zien komen is hoe dan ook een fantastische ervaring. Er zijn echter wel wat zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het aanplanten.

  1. De locatie: kies een plek in de tuin met goed doorlatende grond, volle zon en bescherming tegen harde wind. Je kunt de bollen kweken in middelgrote potten of ze direct in de grond van je tuin planten.
  2. Plant je parkiettulpenbollen minstens vijf centimeter diep in de grond. Deze heb je van tevoren natuurlijk al even losgemaakt. Houd de bollen ten minste vijf centimeter uit elkaar als je er meerdere plant. Je weet het: het puntje moet altjd omhoog wijzen!
  3. Geef na het planten van je bollen goed water.
  4. Om je voor te bereiden op de winter, bedek je je grond eventueel met mulch om je bollen tegen de vorst te beschermen. Verwijder dit na de laatste vorst. Ze zouden binnen een paar weken moeten beginnen te ontkiemen en tegen het late voorjaar zouden je parkiettulpen klaar moeten zijn om te bloeien.

Narcisbollen

Parkiettulp bloembollen online kopen | KoopBloembollen.nl

Tulpenbollen kopen bij KoopBloembollen.nl

De parkiettulp is een unieke bloem die dankzij de opvallende verscheidenheid aan gedraaide, gegolfde of gekrulde bloemblaadjes in allerlei kleurencombinaties zeer populair is. Omdat de bloemen zo groot zijn, hebben tuinfanaten de neiging ze te laten groeien in bloembedden die aan de zijkant of achterkant van de tuin staan. Houd er echter rekening mee dat variëteiten van parkiettulpen over het algemeen kwetsbaarder zijn. Ze willen het liefst groeien op plaatsen die worden beschermd tegen de kou en tegen barre weersomstandigheden. Voor meer informatie over het planten van de bloembollen verwijzen we je graag naar de instructies op de verpakking van de tulpen. Daar staat per soort precies hoe en wanneer je ze moet planten, en op welk moment je hun prachtige bloemen kan verwachten. Ook zijn wij zes dagen per week beschikbaar voor vragen over het assortiment en het bestelproces.

Contact & klantenservice